Volle Super-Sneeuwmaan in Maagd

Geschreven door: Monique
Als ervaren coach, doula en zwangerschapsdansdocent loop ik mee in jouw reis met aandacht voor wat er in je leeft.

6 maart 2020

Op maandag 9 maart 2020 om 18.48u

Sneeuwmaan: kiemkracht!

De Sneeuwmaan staat voor kiemkracht. In deze tijd van het jaar kun je gaan zien in de natuur dat niet elk zaadje uitgroeit tot een plant of bloem. En dat is natuurlijk een prachtige metafoor voor de dromen, plannen, relaties etc. in je eigen leven.

Wat precies maakt dat het ene plan wel uitkomt en het andere slechts een droom blijft, is deels een mysterie. Maar we kunnen hier natuurlijk wel invloed op uitoefenen! Door onze ‘zaadjes’ de best mogelijke omstandigheden (voedende aarde, water, zon, lucht, licht, liefde, aandacht etc.) te schenken, geven we ze de beste kansen.

Zo had ik tomatenplantjes voor mijn moestuin voorgekiemd in van die leuke eierdoosjes, met oude aarde die helemaal hard was van de regen (die waarschijnlijk ook alle voedingsstoffen had weggespoeld). Ze zijn wel op gekomen, maar hebben het niet gered. Nu ga ik binnenkort opnieuw planten. Nu met nieuwe, voedende aarde!

Zo kun je ook naar je eigen projecten, relaties, werk, moederschap enzovoorts kijken en vanuit je lessons learned: schenk ook deze zaden wat ze nodig hebben (doorvertaald: standvastigheid, flow&gevoel, vuur, humor, positiviteit, liefde en aandacht). En dan vooral aan de zaadjes waar jij het meest in gelooft en van wil dat ze uitkomen. Daarmee geef je dat wat jij graag wil in je leven extra kiemkracht mee.

Supermaan

Deze en de volgende Volle Maan in april zijn Supermanen. Dat betekent dat de maan dichterbij de aarde staat en de uitwerking van de Volle Maan nog sterker kan zijn dan gewoonlijk. Als je al eens onrustig slaapt rond Volle Maan, dan kan je hier meer en soms ook al eerder last van hebben. Tip: doe een slaapritueel: bijvoorbeeld geen beeldschermen meer na etenstijd, kaarsen branden en een ontspannen boek of tijdschrift lezen, in bad gaan, te douchen en jezelf te scrubben met zeezout, en een paar druppeltjes lavendelolie op je kussen te sprenkelen.

Volle Maan in Maagd

De Maan maakt elke maand haar rondgang langs alle sterrenbeelden en blijft in elk sterrenbeeld zo’n 2 à 3 dagen staan. Veel sneller en korter dus dan de zon: die doet – zoals je waarschijnlijk wel weet – er een jaar over en blijft ongeveer een maand in elk sterrenbeeld staan. Als de ‘Maan in … staat’ betekent dit dat iedereen (ongeacht wat je eigen sterrenbeeld is) die dagen wat meer invloed van dat teken kan ervaren.

De komende volle maan staat in Maagd. Maagd wordt in het cliché vaak weggezet als een praktische perfectionist/controlefreak die teveel over details zeurt. Haha, ik heb zelf Maagd als zonneteken, en op mijn slechtste momenten zal mijn man – die zelf ook Maagd is maar dat terzijde – me stiekem misschien best wel zo zien (al zou hij dat nooit hardop zeggen! ;-)). Maar…. de Maagd zelf kan je vertellen dat al die aandacht voor details voortkomt uit liefde en zorgzaamheid, erop gericht is om oprecht dienstbaar te zijn naar anderen, zonder er iets voor terug te verwachten. En oh ja, soms schiet de Maagd daar in door en wordt ze te kritisch. Plezier is dan het sleutelwoord. Vraag je niet af wat nodig of nuttig is, maar wat simpelweg leuk zou zijn om te doen.

Je kunt de Volle Maan in Maagd zien als een uitnodiging om je eigen motieven onder de loep te nemen: waarom doe je wat je doet? Voor wie doe je het eigenlijk en met welke intentie? Doe je dingen voor anderen omdat je denkt dat het moet of doe je het met plezier? Ook kun je inzoomen op je relatie met je innerlijke criticus: ben je streng of mild voor jezelf? Heb je teveel of juist te weinig oog voor details? En als iets niet gaat zoals je zou willen, praat je dan net zo lief tegen jezelf zoals je ook tegen een vriendin zou praten?

Voorjaarsschoonmaak in hoofd, hart en lijf

Misschien begin je al wat lentekriebels te voelen (ook al hagelde het van de week nog!) en wellicht voel je een voorjaarsschoonmaak opkomen of heb je die al gedaan. Deze maan nodigt je uit om op dezelfde manier door je hoofd, hart en lijf te gaan, los te laten wat niet meer nodig is, te kiezen welke zaden je wel en niet wil voeden en te kijken wat zij nodig hebben om tot volledige bloei te komen. Bijvoorbeeld met de volgende oefening:

Oefening: ruimte in je hoofd, hart en lijf

Hoofd: welke gedachten en overtuigingen dienen jou niet langer en mogen met de regen weggespoeld worden?

Hart: welke gevoelens zitten jou dwars? Doorvoel ze helemaal en laat ze dan los. Adem nieuwe frisse lentelucht in en voel de ruimte.

Lijf: waar in je lijf voel je spanning? Zoom er op in en vraag aan je lijf wat je hier probeert tegen te houden. Als je een antwoord hebt gekregen, span je dat lichaamsdeel nog iets harder aan, om het vervolgens helemaal te ontspannen. Spreek je vertrouwen uit, dat het ook (juist) zonder die spanning wel goed komt.

Welke zaden zou jij graag tot bloei zien komen?

Een fijn moment om tot jezelf te komen

Gerelateerde berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This