Monique als performer / spreker

 

‘I am the Wild Woman
I am the dirt, the sweat, the blood and tears.
I come from the Earth. I am in your bones.
Embody yourself and then go deeper.
As I said, I am in your bones.
There: hear me whisper.
Hear me whisper the song of your soul.
Then sing it. For all to hear.
If all women in the world remember the song of their souls and sing it,
I might rise from my slumber.
And take over.’
© Monique van der Werff

Wil je dat Monique komt spreken of performen op jouw retreat of event?

Een optreden van Monique voelt als een ecstatische, belichaamde performance-reis langs poëzie, verhalen, dans en muziek. Soms fluisterend en vol zachte compassie, dan weer krachtig & vol heilig vuur.

 

Voorbeeldthema’s waar Monique
graag over spreekt en performt:

 

 • Het helen van je zichtbaarheidswonden
 • Het omarmen van je innerlijke criticus
 • Vrouwelijke creatiekracht
 • Cyclisch leven & werken
 • Vrouwen, woede & gezonde grenzen
 • De kracht van vrouwencirkels
 • Zwangerschap & vrouwelijke spiritualiteit
 • De collectieve wond op het moederschap
 • Verlies in het 1e trimester (‘miskramen’)
 • Vergeten geboorterituelen
 • De wijze, wilde vrouw in jou

In ieder thema klinkt door hoe wij als vrouwen het vuur in onszelf mogen eren en hoe we onszelf diep leren liefhebben. Monique weet haar publiek te raken en inspireren hoe we de wereld kunnen veranderen van binnenuit.

Over Monique

Dans, muziek en poëzie als inner medicine
Monique is een performer in hart & ziel. Als klein meisje al was dans haar zelfgevonden medicijn. Als ze zich boos of verdrietig voelde, zette ze muziek op die daar bij paste en danste alles eruit alsof haar leven ervan af hing. Vanaf haar 12e schrijft Monique poëzie, dialogen en verhalen. Ze zingt en schrijft liedjes.

‎”Dancing is not just getting up painlessly, like a leaf blown on the wind; dancing is when you tear your heart out and rise out of your body to hang suspended between the worlds.”  Rumi

Buitenwereld versus binnenwereld
Op haar 19e maakte Monique van haar passie haar werk. Tien jaar lang werkte ze als theatermaker, regisseuse en schrijfster. Ook brak ze door als actrice. Ze speelde in verschillende televisieseries nam meerdere films op in het buitenland. Hier ontdekte Monique dat de ‘buitenkant’ van dit vak (rode lopers, fotoshoots, interviews, fandagen, herkend worden en handtekeningen uitdelen) haar niet gelukkig maakte. Op haar 21e kwam ze thuis het sjamanisme. Ze hoorde de drum en daarmee de roep van haar binnenwereld. Het was de start van haar langdurige spirituele pad, dat ze toen nog voor zichzelf hield.

De reis naar binnen
Een paar jaar later trok Monique zich bewust terug uit de wereld van film & tv. Ze maakte haar eigen theatervoorstellingen en trainde mensen in het bedrijfsleven en de politiek in het op het podium vertellen van hun authentieke verhaal. Na de geboorte van haar dochter Lou gooide ze het roer nogmaals radicaal om: de oerkracht van de bevalling herinnerde haar aan de wijsheid van het lichaam. Het deed haar denken aan de dans. De wijze, wilde vrouw kwam haar halen. Een sjamanistische droom liet haar zien dat ze aan haar tijd in de schijnwerpers zichtbaarheidswonden had overgehouden. Het was de start van een intense helende reis, die uitmondde in een wedergeboorte op het podium.

De reis naar buiten
Vandaag de dag staat Monique weer op het podium.
Maar nu geworteld. Nu met haar eigen verhalen en thema’s.
Gedragen door de liefdevolle & krachtige vrouwen om haar heen.

Pin It on Pinterest